Steden en dorpen

Brest

Brest ligt op de westerse punt van Bretagne, en is een belangrijke militaire en burgerlijke haven. De stad werd na de verwoesting van 1944 heropgebouwd en is tegenwoordig de modernste stad van Bretagne. Je kunt een bezoek brengen aan het museum Musée de la Marine of combineren met een bezoek aan Oceanopolis (zie attracties en parken).

Quimper

Een historisch belangrijke, kunstzinnige en legendarische hoofdstad. Kathedraal Saint-Corentin, in gotische stijl, uit de 12e, 15e en 19e eeuw. De bouw van de kathedraal heeft drie eeuwen geduurd. Het resultaat van al die inspanningen is een van de meest geslaagde pronkstukken van gotische kunst.

Locronan

Locronan behoort tot de zeer besloten clubs van “karakteristieke stadjes” en “mooiste dorpen van Frankrijk”. Je begrijpt snel waarom als je wandelend door het stadje de schitterende huizen ziet, die stralend rond het centrale plein met zijn oude waterputten staan. Om de authenticiteit van het historische centrum te beschermen, blijven de auto’s buiten het centrum en worden de winkels aangegeven met traditionele borden.

Parken en attracties

Oceanopolis: Aquaria met exotische zeedieren www.oceanopolis.com

La Recre des 3 cures: groot attractiepark  www.larecredes3cures.com

Funpark Crozon ; recreatiepark met o.a. klimbos en paintball. www.funpark-crozon.com

Festival du Bout du Monde 1-8 augustus 2021. Dit festival is een belangrijke datum geworden voor de wereldmuziek in Frankrijk, staat bekend om zijn gezellige sfeer en maakt van Bretagne een weekend lang de hoofdstad van de planeet. www.festivalduboutdumonde.com

Wandelen en fietsen

Het schiereiland Crozon staat terecht bekend om de ongelooflijke panorama’s die zijn punten en kusten bieden, en is daarmee een ideale plek voor prachtige wandelingen of fietstochten.

Wandelen

Langs de camping loopt de route GR 34; een wandelroute die de hele kustlijn van crozon volgt over een lengte van ongeveer 120 km.

Mountainbiken

Er zijn 11 uitgezette mountainbikecircuits in Crozon (15 tot 30 km lang), welke in totaal 200 km aan routes vertegenwoordigen van verschillende niveaus.

Stranden en watersport

Stranden

De camping grenst aan de baai van Brest. Het strand dat aan de camping grenst bestaat uit zand, grind, keien en rotsen. Beide kanten op kunt u de kust volgen door een wandeling over dit strand. Ook zijn er in de nabije omgeving vele zandstranden, zoals Plage Trez Rouz (5 km), Plage de Kerloc’h  (8,5 km) of Plage du Corréjou (9 km). Plage de l’Île Vierge (14 km) behoort zonder twijfel tot de mooiste stranden van Frankrijk. Het strandje ligt verscholen tussen de rotsen en alleen bereikbaar via een pad dat behoorlijk steil naar beneden loopt – echt een behoorlijk pittige klim om weer naar boven te komen. l’île Vierge is een klein en idyllisch strand, maar echt schitterend om te zien.

Surfen / kanoën

Duik in het kristalheldere water dat de charme is van de fijne zandstranden, aan de voet van steile kliffen en andere duinen, een woest landschap, een prachtige en ongerepte natuur die surfers van over de hele wereld aantrekt. Favoriete surf stranden zijn; La Palue, Lostmarch en Goulien. Ook zijn er diverse surfscholen en verhuur bedrijven. 

Kano’s en supboards zijn te huur op de camping.

Boottochten 

Boottochten zijn ook mogelijk; zo kun je vanaf Le Fret (op loopafstand van de camping), de veerboot nemen naar Brest. 

Vanaf Camaret sur Mer kun je een boottocht van 1h15 maken naar het eiland Ouessant. 

Ook is het leuk om met een boottocht de zeegrotten bij Morgat te bezoeken. 

Translate »